Cseh Bohémia vagyis Cesky Krumlov és Ceske Budejovice –  2024 július 31-augusztus 04.

Van Dél-Csehországban egy bájos kisváros, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része, és mely Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Ennél szebbet rajzolni sem lehetett volna. 

Hiszen milyennek képzelünk egy mesebeli városkát? Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős házikók, karcsú templomtorony, a szűk utcákon pedig sétálnak a népek. Mondjuk ilyennek? 

A város fölé magasodik a király vára, ami hatalmas, rengeteg szobával, sok ablakkal. 

Hát Český Krumlov majdnem pont ilyen, vagy inkább még ennél is több, hiszen számos látnivalója között világviszonylatban is egyedülállókat találunk. Olyan, mintha a középkorban megállt volna az idő, pedig Krumlov egy folyamatosan megújuló, fejlődő városka. És egyszerűen meseszép. 

De van Dél-Csehországban egy még nagyobb, sőt ebben a régióban a legnagyobb város Ceske Budejovice, melyen sokan keresztülmennek különböző más látványosságokhoz sietve. Pedig, ha tudná az a sok ember, hogy milyen ékszerdobozka bújik meg a nagy, unalmas, beton ipari városnak látszó település szívében, biztosan sokkal többen megállnának itt is. 

Ezeken a városokon kívül is van rengeteg látnivaló és ami még fontosabb kitűnő minőségű aszfalt és számtalan eldugott alacsonyabb rendű út, ahol nem kell kamionokat kerülgetni és személykocsival is alig találkozni. 

Persze az odaút is tartogat meglepetéseket hiszen a túra maga Kőszegről indul és szinte átszeljük Ausztriát mire belépünk Csehországba. 

Ebben a pár napban töményen fog zúdulni ránk a történelem, a cseh sörök és a finomabbnál finomabb ételek sokasága. 

Aki még nem járt erre ne hagyja ki ezt a túrát! 

Nézzük a túrát röviden: 

1. nap – július 31: 

Találkozó Kőszegen az Alpokalja panzióban, ahol is megejtjük a szokásos ismerkedést, bemutatkozást, illetve átbeszéljük a túrát. Bármi kérdés van ott a helyszínen személyesen meg fogjuk beszélni. Továbbá az aznap esti vacsoránkat is itt fogjuk elfogyasztani. 

2. nap – augusztus 01: 

Reggeli után átlépünk Ausztriába és Máriazell irányában, azt érintve megyünk észak felé, hogy aztán Ybbsnél átkelve a Dunán a folyó kanyarulatait követve gyönyörködjünk a festői tájban. Majd Linz előtt északnak tartunk ismét, ahonnan már nem lesz messze Cesky Krumlov, ahol a szállásunk lesz. Becsekkolunk, ledobjuk a motoros göncöket és belevetjük magunkat ebbe a meseországba. 

3. nap – augusztus 02: 

Szintén reggelivel kezdünk, majd belevágunk egy nagyobb lélegzetvételű túrának. 

Krumlovból elmegyünk Ausztriát érintve alacsonyabb rendű utakon Telc városába, ahol begurulunk a főtérre, ami szintén UNESCO örökség már. 

Telcből tovább robogunk Cervena Lhota felé, ahol megnézzük a vörös kastélyt. 

Visszafelé tartva útba ejtjük Hluboka kastélyát is. 

Visszaérve a szállásra keresünk egy jó kis éttermet, hogy közösen megvacsorázzunk. 

4. nap – augusztus 03: 

Erre a napra terveztem a másik fő látványosságot Ceske Budejovice városát, ahol a főtér ámulatba ejtő. Egy gyors kávé és kötelező fotózás után tovább haladunk Tábor felé. Itt is megnézzük a főteret és ebédelni is tudunk. Hazafelé kellemes alsóbb rendű utakon haladva érjük el a Šumava National Parkot melyen keresztül motorozva jutunk vissza a szállásunkra. 

Az esti vacsoránál közösen kiértékeljük a látottakat. 

5. nap – augusztus 04: 

Reggeli után Ausztria alsóbbrendű útjain hazafelé vesszük az irányt majd belépve Magyarországra elbúcsúzunk egymástól. 

Időpont: 2024. július 31-augusztus 04. (5 nap/4 éjszaka)

Részvételi díj: 

A részvételi díj tartalmazza: 

4 éjszaka szállást kényelmes tiszta szállásokon reggelis ellátással. 

Túraszervezést 

Túravezetést 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség -, Baleset – és Poggyászbiztosítást 

Tankolást 

A reggelin kívüli étkezéseket 

Italfogyasztást 

Minden olyan költséget, ami nincs felsorolva, hogy tartalmazza a program 

Szakértelem

,

Közzétéve

2024.01.06.