Portugália-Gibraltár-Andalúzia-Sierra Nevada avagy Európa legnyugatibb és legdélibb pontjai – 2024. június 07-15. 

Tisztelt Motoros Barátom! 

Igazi kuriózum lesz ez a motoros túra hiszen egy guruláson belül le fogunk fotózkodni az öreg kontinens legnyugatibb (Cabo da Roca) és legdélibb (Tarifa) földrajzi pontjainál, illetve készítünk egy képet az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger találkozásánál is. 

Megérkezésünk napját rögtön egy fantasztikus Lisszaboni buszos 6 órás magyar nyelvű idegenvezetős túrával kezdjük, majd délután átvesszük a motorokat. 

Olyan meghitt és misztikus vallási helyet látogatunk meg, mint Fatima, ahol többször is megjelent Szűz Mária. 

Picit belépünk az Egyesült Királyságba is, ugyanis Gibraltár egyik része még mind a mai napig angol gyarmat. 

El fogjuk tudni dönteni, hogy Ronda piciny városa nemhogy nem ronda, hanem az egyik legszebb Spanyol város. 

És ha már arra járunk akkor megnézzük, hogy a hupikék törpök otthon vannak-e Juscar kékre festett házai között☺. 

Gurulunk egy hatalmasat a Sierra Nevada hegység csodálatos szerpentinjein, hogy aztán a túra utolsó napján Malagában egy tengerparti szállodában lemossuk az út porát és egy-két pohár sör mellett kiértékeljük a túrát. 

Kellemes egy hét vár arra, aki benevez erre a gurulásra. 

Természetesen, hogy elkerüljük a fölösleges, több ezer kilométeres, unalmas autópályázást, a motorokat kivitetjük Lisszabonba és Malagában tesszük fel ismét a kamionra. 

De nézzük egy kicsit részletesebben a túrát: 

1.nap – június 07. péntek:

A kora reggeli órákban elrepülünk Lisszabonba, ahol már várni fog bennünket a busz és a magyar nyelvű idegenvezető, hogy megismerkedjünk Lisszabon szépségeivel! 

A túra végén, délután folyamán elvisz minket a busz a kamionhoz, ahol már lepakolva várnak bennünket a vasak. Elgurulunk az aznap esti szálláshoz. 

Szállás Lisszabonban 

2. nap – június 08. szombat :

Reggeli után kezdetét veszi az izgalmas egy hetes túránk. Végig az óceán partján haladva elérjük az első látványosságot, Európa legnyugatibb pontját a Cabo da Rocat. 

A kötelező fotózkodás után folytatjuk utunkat az aznap esti szállásunkra Fatimába. Nagyon közel leszünk a zarándokhely főtérhez és a Nossa Senhora do Rosario bazilikához. Este érdemes egy sétát tenni a téren. 

Mai etap 220km 

Szállás Fatimában 

Nossa Senhora do Rosario Bazilika 

3. nap – június 09. vasárnap : 

Ez a nap lesz a leghúzósabb, hiszen picivel több mint 400 km vár ránk Sevillaig. Ezen a napon fogjuk átlépni a Portugál-Spanyol határt. Természetesen az út közben többször megállunk hiszen lesz látnivaló bőven. 

Mai etap 420km 

Szállás Sevillában 

Sevilla

4. nap – június 10. hétfő:

Sevillát elhagyva megcélozzuk Európa legdélebbi pontját Tarifát, megcsodáljuk az Atlanti-óceán és a Fölközi tenger találkozásának emlékművét, majd délután begurulunk Gibraltárba vagyis egy picit az Egyesült Királyságban hiszen Gibraltár ma is angol gyarmat. Bízzunk benne, hogy lesz le- vagy felszálló repülő a híres gibraltári reptéren melynek kifutópályáját keresztezi az országút, így mikor repülőgép érkezik vagy indul akkor le kell, hogy zárják az országutat. 

A „Szikla” ahogy a helyiek nevezik érdekes és misztikus egyben. Ha már ott vagyunk akkor átpillantunk Afrikába, ami nem több mint 14km és jól kivehetőek a partjai. Libegővel felmegyünk a várba, ahonnan csodálatos a panoráma. 

Gibraltár. A Szikla.

Miután kigyönyörködtük magunkat visszatérünk a „spanyol” oldalra, ahol az aznap esti szállásunk is lesz. 

Mai etap 280km 

Szállás Gibraltárban 

5. nap – június 11. kedd: 

Ma egy nagyon szép és érdekes napunk lesz. Első megállónk Juscar. Itt már várnak bennünket a hupikék törpikék. Ez a piciny, eldugott hegyi település arról nevezetes, hogy itt minden ház, kerítés kékre van festve. Ezért is nevezik ezt a települést hupikék falvának. 

Kötelező fotó és Törpilla kávéja után a következő megállónk Ronda városa lesz, amely a neve ellenére az egyik legszebb spanyol város. 

Ronda városa

Rövid városnézés majd egy gyors ebéd után célba vesszük az aznap esti szállásunk városát Granadát. 

Mai etap 340km 

Szállás Granadában 

6. nap – június 12. szerda:

Reggeli után belevetjük magunkat a Sierra Nevada hegység vadregényes útjaiba. Ez a nap a csodálatos tájakról és a millió kanyarról fog szólni. 

Elsőként felgurulunk a Sierra Nevada aszfaltozott úton elérhető „tetejére” 2.600 méter magasra. Itt megpihenünk és a 

bátrabbak, kitartóbbak felsétálhatnak egy csodaszép kilátóponthoz ameddig a puhányabbak kávéznak. 

Innen tényleg, szó szerint elnyel minket a Sierra Nevada Nemzeti Park mert ezen a délutánon ezen fogunk keresztül motorozni megannyi megállóval és fotózkodási lehetőséggel. 

Mai etap 290km

Szállás Lanjaron 

7. nap – június 13. csütörtök: 

Indulás után élvezzük még egy picit a Sierra Nevada hegység szerpentinjeit, majd délután begurulunk Malagába a közvetlen tengerparti szállodánkba. Akinek lesz kedve már mehet is a medence vagy a tenger partjára, hogy élvezze a jól megérdemelt strandolást. Mai etap 300km.

Szállás Malagában 

Malaga

8. nap – június 14. péntek: 

Ezen a napon a csapatnak kell eldöntenie, hogy mihez van kedve. Maradhatunk a szállodában élvezni a tengerpartot és a medencét, vagy elmegyünk a Malaga fölé magasodó hegyekbe egy búcsú gurulásra hiszen ezen a napon délután leadjuk a motorokat, hogy majd 3-4 nap múlva Budapesten átvegyük őket. 

Este egy közös vacsora közben kiértékeljük a túrát. 

Mai etap 150km (igény esetén) 

9. nap – június 15. szombat: 

Reggeli után a délelőtti órákban hazarepülünk.

MOTOROK KISZÁLLÍTÁSA 

A motorok szállítása professzionális módon történik, a legnagyobb gondossággal kezelve. A túra előtt megadott helyen, és időpontig kell a motorokat és csomagokat leadni, majd a túra után, miután hazaért a kamion, innen lehet felvenni őket. 

Időpont: 2024. június 07-15. (9 nap/8 éjszaka)

Részvételi díj: 

A részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyeket Budapest-Lisszabon és Malaga-Budapest útvonalon kézipoggyásszal (400 EUR/fő árig) a jegyben foglalt alapszolgáltatásokkal 

8 éjszaka szállás minőségi, a hely jellegének megfelelő hotelekben, reggelis ellátással 

Motorok szállítása Budapest-Lisszabon, Malaga-Budapest útvonalon biztosítással 

Reptéri transzfereket 

Lisszaboni városnézést magyar idegenvezetővel 

Túraszervezést 

Túravezetést 

A részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség -, Baleset – és Poggyászbiztosítást 

A reggelin kívüli étkezéseket 

Egyéni italfogyasztásokat 

Útlemondási biztosítást 

Üzemanyagköltséget 

 Minden olyan költséget, ami nincs felsorolva, hogy tartalmazza a program 

Szakértelem

,

Közzétéve

2024.01.06.